DÜZCE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Düzce Lezzetleri

Türkiye, kültürel zenginlik ve çeşitlilik bakımından dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer almaktadır. Düzce bu zenginliğin en fazla harmanlandığı nadir şehirlerden birisidir. İlimizde sayısız farklı kültürler bir arada yaşamaya ve aynı atmosferi paylaşmaya devam etmektedir. Kültürel çeşitliliğin her alanda hissedildiği bu coğrafyada etnik kökenler arasındaki en güzel iletişimi yemek kültürlerinde görebilmemiz mümkündür.

  • Abısta (Mısır Unundan Yapılan Katık) Abhaz Mutfağı
  • İsli Peynir_Çerkez ve Abhaz Mutfağı
  • Haluj_Çerkez ve Abhaz Mutfağı
  • Çerkez Tavuğu_Çerkez Mutfağı
  • Kabak Talısı_Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri
  • Katlama Böreği_Balkan Türkleri Mutfağı
  • Gürcü Mantısı (Hinkali_Gürcü Mutfağı
  • Gürcü Mutfağı
  • Hamsili Pilav_Karadeniz Mutfağı
  • Laz Böreği_Karadeniz Mutfağı
  • Çiğ Börek_Kırım Türkleri Mutfağı
  • Göbete_Kırım Türkleri Mutfağı
  • Melengücceği Tatlısı_Manav Mutfağı
  • Mancarlı Pide_Manav Mutfağı
  • Kızılcık Tarhanası_Manav Mutfağı
  • Konuralp Pilavı_Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri
  • Düzce Köftesi_Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri
  • Düzce Acıkası_Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri
  • Damat Şekerlemesi_Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri
  • Kaynaşlı Et Mangal_Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri
  • Roman Mutfağı_Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri